Inschrijvingen

UPDATE! Wegens de COVID-maatregelen en beperkingen die momenteel op school gelden zijn externen niet op school toegelaten. Hierdoor is een vrij bezoek aan de school voor inschrijvingen voorlopig niet mogelijk. Gesprekken voor inschrijvingen gebeuren op afspraak.

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2022-2023

Voor de inschrijvingen van het schooljaar 2022-2023 werken we opnieuw met een capaciteitsbepaling om het leerlingenaantal beheersbaar te houden en om op die manier de kwaliteit van ons onderwijs te blijven garanderen. In samenspraak met het schoolbestuur ligt de maximumcapaciteit voor de kleuters op 185 en voor de lagere school op 316.

Hieronder een voorlopig overzicht van de vrije plaatsen in schooljaar 2022-2023:

Kleuters

vrije plaatsen

volzet

volzet

U kan, na afspraak, het hele jaar door inschrijven voor het lopende schooljaar (2021-2022). Voor het daaropvolgende schooljaar (2022-2023) werken we met voorrangsperiodes.

Voor de inschrijvingen van het schooljaar 2022-2023 gelden de volgende voorrangsperiodes:

• Eerste voorrangsperiode voor kinderen uit dezelfde leefentiteit (broers en zussen):

van 07/02/2022 t.e.m. 11/02/2022
              en van 14/02/2022 t.e.m. 18/02/2022

• Tweede voorrangsperiode voor kinderen van personeel:

van 21/02/2022 t.e.m. 25/02/2022

• Derde inschrijvingsperiode voor alle andere nog niet ingeschreven kinderen:

vanaf 07/03/2022 (vanaf 8 uur met de inschrijfknop op de website)

Kunnen als broers en zus of als leerling van eenzelfde leefentiteit worden beschouwd:

• Effectieve broers en zussen (hebben 2 gemeenschappelijke ouders) al dan niet wonend op hetzelfde adres.
  • Halfbroers en halfzussen (hebben één gemeenschappelijk ouder) al dan niet wonend op hetzelfde adres.
  • Kinderen die onder hetzelfde dak wonen, maar geen gemeenschappelijke ouder(s) hebben

Indien de maximumcapaciteit wordt bereikt, zal het kind geweigerd worden.  We nemen deze kinderen wel op in het inschrijfregister met de melding van 'niet-gerealiseerde inschrijving'.  Plaatsen die eventueel vrijkomen, worden in volgorde van inschrijving later aangevuld met leerlingen die omwille van capaciteit werden geweigerd.

De correcte instapdatum van uw kleuter kan u heel makkelijk te weten komen door de geboortedatum van uw kind in te geven op de daartoe bestaande site van Onderwijs Vlaanderen: Berekening instapdatum kleuters.

U kan uw kind dagelijks digitaal inschrijven (rekening houdend met de voorrangsperiodes en na afspraak). Indien u hierbij meer informatie wenst kan u het secretariaat contacteren tussen 8.15 en 15 uur (behalve op woensdag) op het nummer 016/76 54 95.

Vanaf maandag 7 maart 2022 8u15 starten de inschrijvingen voor alle nog niet ingeschreven kinderen (die geen broer of zusje in de school hebben). Die dag zal onze digitale inschrijfknop op de website om 8u15 geactiveerd worden waardoor u digitaal kan inschrijven. Digitaal inschrijven doet u via deze inschrijfknop op onze website. De vrije en beschikbare plaatsen worden ingenomen in de volgorde van de binnenkomende inschrijvingen vanaf 8u15 via deze inschrijfknop. Nadat u zich daar hebt ingeschreven nemen wij met u contact op voor de verdere afhandeling van de inschrijving evenals de vragen die u dan nog heeft.

Op zaterdag 5 februari 2022 organiseerden wij op afspraak een opendeurdag van 10 tot 12 uur waarop u de school kon bezoeken. Deze opendeurdag was gericht naar geïnteresseerde ouders van nieuwe instappers voor schooljaar 2022-2023 of oudere kleuters en leerlingen die van school willen veranderen. Om ouders die deze opendeurdag gemist hebben toch nog de kans te geven om onze school in deze coronatijden te leren kennen hebben we 3 filmpjes online geplaatst waarop we door onze school stappen en u een beetje kan ervaren hoe onze school er van de binnenkant uitziet.

Voor een inkijk of virtuele doortocht kan u onderstaande filmpjes alvast bekijken:

FILMPJE 1: OP STAP DOOR ONZE KLEUTERSCHOOL

- FILMPJE 2 EEN KIJKJE IN HET EERSTE LEERJAAR

- FILMPJE 3: EEN BLIK OP DE SPEELRUIMTE IN DE LAGERE SCHOOL

Voor inschrijvingen tijdens de vakantieperiode (mogelijk op 1, 4 en 5 juli en 29, 30 en 31 augustus 2022) dient er eerst vooraf een afspraak gemaakt te worden via het contactformulier (envelopje) op de website.

Mogen wij u vriendelijk vragen om bij de inschrijving van uw kind(eren) de SIS-kaart en/of kids-ID van uw kind (of een kopie ervan) door te sturen of mee te brengen.